P. Jentschura TischleinDeckDich - Glutenvrije Bio Maaltijd - 400 g
OverzichtTischlein Deck Dich / Tafeltje Dek Je, ziet er niet alleen bont en veelsoortig uit, maar scoort ook door zijn grote verscheidenheid aan belangrijke vitaalstoffen. TafeltjeDekJe bevat de hoogwaardige graanachtige planten quinoa en gierst als ook geselecteerde groentesoorten. Voor de aangename smaak zorgt een hoogwaardige lekkere kruidenmelange.
• gluten- en lactosevrij
• zonder additieven
• biologisch
• zeer natriumarm
• rijk aan voedingsvezels
• snelle en heel gemakkelijke bereiding
• plantaardige proteïnebron
• veelsoortige en creatieve receptvariaties
• ook voor veganisten geschikt
Ingrediënten van Ecologische Biologische Teelt: Quinoa, Gierst, Rijst, Aardappelen, Worteltjes, Kruiden, Uien, Specerijen, Erwten, Tomaten, Prei
Quinoa, “het goud van de Inka’s”, is sinds 6000 jaar de krachtvoeding in Zuid-Amerika. Het graan doet zijn naam alle eer aan, omdat het wordt gekenmerkt door ongeëvenaarde voedingsstofrijkdom en is bijzonder rijk aan Vitamine B. Bovendien is het ook een uitstekende verstrekker van complexe koolhydraten en hoogwaardige eiwitten. Gierst is het oudste glutenvrije graan ter wereld en ondervindt momenteel een imponerende comeback in Europa. Geen wonder, want gierst is een voortreffelijke verstrekker van vitamines en mineralen.
VOEDINGSWAARDE | PER 100 GR | % ADH |
Calorische waarde | 1461 kJ / 346 kcal | 17% |
Vet | 3,50 gr | 5% |
– daarvan verzadigde vetzuren | 0,39 gr | 2% |
Koolhydraten | 63,60 gr | 24% |
– daarvan suikers | 5,69 gr | 6% |
Voedingsvezels | 6,60 gr | - |
Eiwit | 11,60 gr | 23% |
Zout | 0,06 g | 1 % |
VOEDINGSWAARDE | PER 100 GR | % ADH |
Thiamine | 0,26 mg | 24% |
Vitamine B6 | 0,30 mg | 21% |
Vitamine K | 25,00 µg | 33% |
Foliumzuur | 170 µg | 85% |
Kalium | 680 mg | 34% |
Magnesium | 120 mg | 32% |
Zink | 2,10 mg | 21% |
IJzer | 3,60 mg | 26% |
Chroom | 17,00 µg | 43% |
Koper | 0,41 mg | 41% |
Mangaan | 1,00 mg | 50% |
Fosfor | 260 mg | 37% |
TafeltjeDekJe overtuigt niet alleen door zijn verrukkelijke smaak, maar ook door de eenvoudige bereiding. In slechts enkele minuten staat een volwaardige en heerlijke maaltijd voor groot en klein op tafel.
basisrecept:
• 8 EL (ca. 80 g) TafeltjeDekJe / TichleinDeckDich
• ca. 320 ml water of groentebouillon
• Himalaya-zout, evtl. 1 – 2 TL verse kaas, pesto, plantaardige olie (bijv. lijnolie na afkoeling toevoegen), boter of kokosolie
Voeg TafeltjeDekJe aan het water toe en roer goed door. Vervolgens onder af en toe roeren aan de kook brengen. Op laag vuur ca. 4 - 5 minuten zachtjes laten koken. Tussendoor omroeren. Met Himalaya-zout en eventueel verse geitenkaas op smaak brengen.