Sporten en Voeding

Om gezond en fit te blijven is gezonde voeding voor iedereen belangrijk. Sporters zijn zich vaak al bewust van hun eetpatroon en kiezen voor een gezond en uitgebalanceerd dieet met voldoende koolhydraten, vetten en eiwitten. Het is goed om te beseffen dat de individuele behoeften aan bepaalde vitaminen of mineralen bij sporters hoger kunnen zijn dan gemiddeld. Zeker wanneer er op intensief niveau wordt getraind. Om sportprestaties te ondersteunen kunnen voedingssupplementen naast een gezonde basisvoeding worden ingezet.
Maar allereerst is het van het grootste belang dat die basisvoeding gezond, goed, en voldoende is.
Annemiek van der Kolk | Eetbeest kan samen met jou de juiste balans in voeding uit te zoeken. Om individueel functioneren en prestaties te ondersteunen, blessures te voorkomen en/of verhelpen, kan gekeken worden naar suppletie.

Benieuwd? Afspraak maken? Leuk! Ik bel terug als je het contactformulier (in de linker kolom) invult en inzendt. Je kunt ook proberen te bellen, maar grote kans dat ik iemand aan het adviseren ben, je krijgt dan de voicemail: 06 54 684 969.

---

Sporters proberen elke dag beter te worden, richting een bepaald doel. Ze proberen alles uit zichtzelf te halen. Trainen, trainen, trainen. Met het oog op de stip aan de horizon. Of dat doel nou lichamelijk gezondheid is, een PR op een bepaalde afstand, winnen in een competitie kampioen worden of zelfs goud halen op de Olympische Spelen. Stap voor stap wordt gewerkt aan een sterker en gezonder lijf. Met (sport)voedingsadvies en eventueel suppletie kunnen die ambities perfect worden ondersteund. 

---

Nederlanders zitten verreweg het meest van alle Europeanen. Daar moet verandering in komen, want bewegen is cruciaal voor onze gezondheid. Om Nederland in beweging te krijgen heeft de Gezondheidsraad een beweegnorm opgesteld:

  • Beweeg minimaal 150 minuten per week matig intensief verspreid over enkele dagen, bijvoorbeeld een half uur per dag op werkdagen.
  • Kinderen wordt aangeraden zich dagelijks een uur in te spannen.
  • De gunstige effecten nemen toe naarmate de hoeveelheid beweging toeneemt. Meer is in dit geval dus beter, mits men natuurlijk binnen de grenzen van het lichaam blijft.
  • De intensiteit van bewegen wordt ingedeeld in de catergorieën licht, matig intensief en intensief. Bij een lichte inspanning gaat de hartslag niet omhoog, bijvoorbeeld bij het doen van de afwas of tijdens een rustige yogales. Fietsen, tuinieren, huishoudelijke klusjes of wandelen zijn vormen van matig intensieve inspanning. Activiteiten waarmee men zich goed in het zweet werk, zoals hardlopen, wielrennen, fitnessen of hockeyen zijn vormen van intensieve beweging.
  • Daarnaast adviseert de Gezondheidsraad om twee keer in de week spier- en botversterkende oefeningen te doen, dit gebeurt tijdens intensieve beweging.
  • Ouderen kunnen balansoefeningen opnemen in hun bewegingspatroon, bijvoorbeeld in de vorm van stoelyoga.

 

LAATSTE NIEUWS

De R zit weer in de maand!
Denk (oa) aan Vitamine D suppletie :))

Don Juan, Wegen met een hart...

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2014 - 2025 Eetbeest | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel